Nuff

Blogger2

2011-06-01

Meh Kira Tarikh Kesuburan & Due date Anda!!!

A da sapa2 planning nak peknen tak?sila angkat tangan kanan.....



Ada juga ke yang suka suki plan nak deliver bulan apa? sila angkat tangan kiri....ya..saya memang mcmtu...asal nak peknen kena tengok dulu jadual saya ni.....mari sini kita share together2 apa yang selalu mami rancangkan tue....

Kan senang kalo kita tau bila kita akan bersalin?maksudnye kita pilih sendiri la...mmg la kita akan tau tarikh kita bersalin bila kan...paham ke apa yg aku tulis ni?kalau aku la kan, jika diizin Allah, aku mau semua anak2 aku lahir pada bulan 10 @ Oktober...sama bulan dengan daddi diaorang...

Ya..,setakat ini, kedua2 anak mami lahir pada bulan yang sama..tp nak dpt tarikh yg sama mmg xbleh nak dirancang lah! why?? sebab tarikh tu depends on ur period date..jd period ni kita mana bisa mau mengejas nyer kan?jadi nak dpt bulan yg sama tu insyaallah..tu pun kalo period anda stabil la every mth..

Jadi untuk mendapatkan kelahiran pada bulan 10 @ oktober, mami just check tarikh di bulan januari...contoh kita amik tarikh 1st day period kan...kalo mami period nyer 2/1..,maknanyer mami akan bersalin pd 9/9....itu contoh masa mami peknen si raissha aritu...nak dpt hasil lak tu kena try la pada hari subur yakni 16/1...(refer jadual yer)...aku mmg try sekali je bln tu..ingatkan xda harapan nak lekat..tp rezeki Allah..Alhamdulillah..kita pun xleh nak kompiden sgtkan..kita ni merancang je..pape pun hasil, Dia yg tentukan....Actually dua hari sebelum tarikh subur2 yg aku taip tu, dh bleh dikatakan subur tp yg aku dh senaraikan tu, mmg kuatla kesuburan kita time tue.....

Cuba la kalau korang rasa nak plan kelahiran...aku just share je mana tau ada yg mcm aku suka plan dulu...xpun ada juga yg xnak plan2 kan..xkisah la ikut diri sendiri...mami gigih siapkan jadual tu dr bulan januari hingga disember...so selamat mencuba...

Jangan salahkan aku kalo x jadi ek..aku just kongsi apa yg aku lalui..kalo xsubur pun, dia nak lekat, lekat juga kan..tp aku ikut aja jadual ni..senang cerita....baru la ikhlas nak menerima kelahiran..bukan terkejut tetiba je lekat...so kita dh tau kita sbb kita yg plan...okes...

Refer je la jadual ni yer...











post signature

7 comments:

  1. wahh bagus ni....akak dh tau tarikh subur....9 hb jun nnti...leh lah projek mega...opssss heeee

    ReplyDelete
  2. k.gee~ tu la..try je la kan..ada rezeki ada la...kita ni rancang je...xbleh juga nk berharap sgt kan..tp kita mesti cuba kan..kalo x, mana nak tau...insyaallah ada tue...

    ReplyDelete
  3. bagus ross, gigih tul taip sampai bln 12. leh print smua bln ni. kalo gee 9 Jun, akk lg dpt date cantikss projek mega 06/06....cayok!!!

    ReplyDelete
  4. k.asz..sebenarnya ross simpan nak share kat sini pasai nyer takut list tu ilang....lg 2thn nk peknen nnt kot2 xjumpa kan haru..

    so dh buh kat sini senang skit disamping sharing2 ngan member2....gigih pun xpe la..;)

    ReplyDelete
  5. k.asz~ nnt dh buat projek meja tu sekali, rehat dulu tau..sok lusa xyah buat lg..takut mengganggu sperm yg dh masuk...

    rehat seminggu pun xpa...

    ReplyDelete
  6. Wah..i loike..time kasih.berguna utk org br cm sy..

    ReplyDelete
  7. RM1/pcs strip ujian ovulation OPK (kesuburan)/pregnancy UPT (kehamilan).


    blogshop: http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com

    sms: 0122429082 (puan nor)
    email: lovidoobidoo@gmail.com

    ReplyDelete